Pusat Asasi Sains Universiti Malaya complete information

selamat siang. *baru bangun tidur petang uhuk uhuk*

this part im gonna tell you about the ORIENTATION (bahahaha.nothings good in here)

REGISTRATION.
untuk selamat,bawa gambar passport secukupnya (sebanyak mungkin!) supaya kamu ndak perlu pegi tangkap gambar passport dengan PP (pembantu pelajar).banyak kerja.satu kali jak pendaftaran dan memang RAMAI sungguh insan.oh my god!lepas tu ada borang yg PP suruh isi,kalau enggan buat persembahan waktu penutupan Minggu Haluan Siswa,jangan isi apa-apa dibahagian bakat/penglibatan.bukan menggalakkan okeh,hanya untuk mereka yg tertentu sahaja.(seriously i didnt write any and didnt got picked)

MINGGU HALUAN SISWA.
sesetengah orang panggil HELLuan Siswa.lololol.apa pun,ready la fizikal dan mental.ndak la kana ragging tapi mencabar juga laa.dorang suruh jalan dari KK 12 (kolej kediaman 12,kolej paling cool dialam semesta kecuali KUCING dia) sampai la DTC (Dewan Tunku Canselor).waktu parents ada dorang guna la short cut,tapi for the rest of the week -- kamu akan guna LONG WAY punya. =__= jauh la juga.

waktu MHS,ndak la rushing sangat.masa rehat kadang-kadang sampai 2jam (especially malam) and ddo dong! -- sangat la boleh ESCAPE.i mean memang la PP ndak bagi benar tapi kalau kamu betul-betul escape,ndak busted punya.except lelaki laa.PP lelaki agak uhhhhh sikit.lepas tu dorang lecture kami di basketball court sampai jam 1am ++.pointless apa yg dia cakap.kalau 1 malam dia cakap benda itu,besok malam dia ulang lagi benda yang sama.sampaaaaaai la hari ahad.tapi jangan risau,makin dekat dengan penutupan makin soft la PP.

ada PP yang ndak boleh senyum langsung (guess what,biro disiplin).kalau dibagi peluang,aku mau cakap "kak,senyum skit boleh??ndak rugi senyum." =____= takkan la biro disiplin senyum is a no no?aigooo.ada PP yang trip cute.failed betul.im sorry but i just gotta point this out.makanan dorang sedia dalam container,tapi mesti bayar laaa RM3 and you wash your own container and you gotta put it back in this raga in foyer D.

nanti ada barang amanah (ndak tau la waktu kamu nanti ada ka ndak).payung,beg biru,tumbler,pen,fail dan topi.kena bawa pegi mana-mana jak.kalau hilang,teda pa-pa juga. :D aktiviti pula banyak ceramah,round bangunan PASUM (kamu guna bagunan baru nanti,agak jauh dari RPKJ.)

teringat aku waktu MHS,malam ni.ada satu orang lelaki ni kena suruh pakai payung sambil buat something di depan.lepas tu PP tanya la,penat tak?dia jawab PENAT SANGAT dan shuppp.hilang dari pandangan.dia pengsan! kot.adoiyaii,kesian ada.lucu pun ada.i mean,dia hilang begitu jak,dengan panyung-payung sekali.lepas tu,PP ndak sua tekan kami.kurang sudahh. :) oh,nanti ada sub.kira macam yell laaa.hafal dan ini laa benda yang kamu teriak-teriak sepanjang MHS.

malam last aka malam ahad,ada penutupan Minggu Haluan Siswa.kawan-kawan kamu nanti buat la persembahan di DTC.of course la pakai baju kurung.enjoy laa.waktu ni memang semua kebencian kamu sama PP akan hilang,puff! dalam sekelip mata.aku guarantee. :D 

tapi jujur aku cakap MHS ni ndak hardcore sangat.teda la macam orientasi time form 1 baru masuk SBP dulu.ada juga dorang suruh ambil tandatangan PP tapi uhhh,teda kami buat.lol.beribu orang nanti dorang ndak dapat detect juga tu (muahaha pemikiran tu bha).

alright,part 2 nanti masuk part STUDY LIFE! (atau aku suruh jak kawan syafiq ahadin buat). :D

3 comments :

nurul-rasya said...

student asasi eh dulu?

Nazatul Eqma Risman said...

salam. kak, macam mana pakaian dekat PASUM tu? kena pakai baju kurung hari-hari eh? kalau tak boleh pakai seluar kan, boleh tak pakai baju balus dengan skirt? atau pakai maxi dress? sorry banyak soal. TQ.

Nazatul Eqma Risman said...

salam. kak, macam mana dengan pakaian dekat PASUM? kena pakai baju kurung ke hari2? kalau tak boleh pakai seluar, boleh tak pakai blaus dengan skirt atau pakai maxi dress. TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...